Специални характеристики: 
Хълбовият покрив гарантира, че зимната градина 
изглежда по-елегантна. Околните стрехи правят градината луксозна аст от дома. В предната част 
плъзгащите се врати позволяват 50% отваряне. В зависимост от вятъра и времето, можете да ги затволите 
или отворите. 
Прозорците на крилото на страничния панел осигуряват напречна вентилация и пълно отваряне от тази страна, 
така че можете да се отпуснете във вашата гореща вана през цялата година.

КАТАЛОГ

Download.pdf

Хоумпласт Инженеринг, проектира и изгражда

Aleksi Dimitrov
Manager

Зимни градини или Пергола

Официалното изпълнение на зеления оазис е оставено на личен вкус. Въпреки това: Както при всеки строителен проект, и зимната градина има солидна основа. За основата, на която ще бъде изградена зимната ви градина, трябва да се вземе в предвид и защитата от замръзване – при нашите ширини това се постига на дълбочина от около 80 до 100 см. Структурата на рамката, която по-късно носи стъклените панели, трябва да има висока степен на механична якост, но също така да бъде гъвкава в малка степен, за да се избегне внезапно счупване на стъкло, причинено от напрежения в конструкцията.

Висока статична безопасност

За да се гарантира това, за статична конструкция може да се използва система от стълбове или рамка. Нашата конструкцията ще гарантирана много висока статична безопасност. За зимните градини обаче не са възможни големи отвори към градината. Перголата предлага алтернатива – решение което изисква по-малко стълбове и по този начин предлага повече гъвкавост в дизайна на вертикални повърхности.

КЛАСИЧЕСКА ЗИМНА ГРАДИНА

класически-зимна-градина

Високи изолационни свойства

За конструкцията на рамката обикновено се използват ПВЦ или алуминий. По основателна причина: ПВЦ профилите имат много високи изолационни свойства, като осигуряват и комфорт, ПВЦ или Алуминиевите профили преодоляват колебанията на температурата и влажността.

Големите стъклени повърхности допускат много светлина, което гарантира приятна топлина в жилищната зона през всеки сезон. Не само хората се чувстват добре в приятния климат, дори екзотични палми могат да виреят там. В допълнение към подобрения климат на живот, зимната градина също увеличава цената на вашата къщата

В началото на планирането е въпросът за използването. Трябва ли зимната градина да се използва само като допълнително жилищно пространство през лятото или през цялата година?

За да не стане температурата през лятото да е непоносима, във фазата на планиране вече трябва да се осигури ефективна вентилационна система. Най-често се използва винтовата система на вентилатора. Вентилационните отвори (обикновено вентилационни блокове под пода) трябва да бъдат разположени така, че въздушният поток да тече през цялата оранжерия. Само редовната вентилация предотвратява образуването на конденз. Ако искате да бръкнете по-дълбоко в джоба си, можете да осигурите и вашата консерватория с автоматичен климатичен контрол, който реагира в зависимост от слънцето, вятъра, дъжда и периодите на употреба.

В тясна връзка с вентилацията е засенчването: И двата елемента трябва да бъдат координирани. Прекомерната слънчева светлина заплашва с термично пренапрежение на материала. Най-ефективно е външното засенчване с тентови системи, тъй като те не позволяват на слънчевите лъчи да проникнат в зимната градина. От друга страна, вътрешните ролетни щори или външните щори са защитени от мръсотия и бури и могат да служат като допълнителна топлоизолация в студени зимни нощи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
×