перголи

Пергола за тераса

Преобразете вашия външен пространство със зашеметяващи дизайни на перголи в София

Перголите са елегантни структури, които се използват за създаване на сянка и защита от слънцето на открити пространства. Те представляват рамкова конструкция, обикновено от метал или дърво, към която се прикрепят плоски покривни елементи. Перголите са популярни както в домашни градини, така и в комерсиални обекти като ресторанти, хотели и кафенета, където предлагат комфорт и естетическа стойност.

автоматизирана пергола

Автоматизирани перголи

Автоматизираните перголи са иновативни структури, които се управляват автоматично и предлагат контрол върху сянката и осветлението, създавайки персонализирано и комфортно пространство на открито – преживейте удобството и функционалността на автоматизираните перголи днес!

Повече информация

Автоматизираната пергола е модерна и интелигентна конструкция, която предлага удобство, функционалност и елегантен дизайн във вашия външен пространство. Тази пергола е оборудвана с автоматизирани функции и интелигентни контролни системи, които ви позволяват да управлявате и променяте нейните характеристики с лекота, създавайки идеална атмосфера за всяка ситуация.

Моторизирано отваряне и затваряне:

Една от най-важните характеристики на автоматизираната пергола е моторизираното й отваряне и затваряне. С помощта на бутон или дори гласова команда, можете лесно да регулирате позицията на перголата. Това ви позволява да променяте пропускането на светлина, сянката и въздушния поток, създавайки идеални условия за отдих, забавления или алфреско хранене.

Интелигентни сензори за времето:

Автоматизираните перголи са оборудвани със сензори за времето, които автоматично реагират на промени в температурата, валежите и скоростта на вятъра. Сензорите автоматично променят позицията на покривните панели или щорите, за да осигурят оптимална защита от дъжд, вятър или прекомерно слънце. Това интелигентно решение ви осигурява удобство и спокойствие, като вече не е необходимо да следите и регулирате перголата ръчно, в зависимост от метеорологичните условия.

Интегрирани LED осветление:

Мнозина автоматизирани перголи разполагат с вградени LED осветителни системи, които ви позволяват лесно да създадете подходяща атмосфера за вашето външно пространство. С програмируеми опции за осветление, можете да създадете уютна и привлекателна обстановка за вечерни срещи или да подчертаете естетиката на перголата през нощта. Независимо дали предпочитате мека, топла светлина за релаксация или живописни цветове за празнични поводи, интегрираните LED осветления могат да се управляват лесно и да отговарят на вашите предпочитания.

Дистанционно управление и интеграция с умни домашни системи:

Благодарение на технологичните постижения, автоматизираните перголи могат да се контролират удобно чрез дистанционно управление или да бъдат интегрирани в умни домашни системи. Можете да управлявате перголата и да променяте настройките й от удобството на вашето кресло или дори отдалечено, чрез смартфон или гласови команди. Интегрирането на перголата във вашия умен дом позволява лесно управление и безупречна интеграция с други автоматизирани функции във вашия дом.

Пергола Flat

права пергола

Правата пергола предлага защита от слънцето, дъжда и други метеорологични условия, като същевременно позволява контролирана пропускливост на светлината и вентилацията. С изчистения си дизайн и функционалност, правата пергола е привлекателно и практично решение за създаване на удобно пространство на открито.

Повече информация

Изградете своето идеално външно убежище с помощта на персонализирани перголи в София. Открийте възможностите за уникален дизайн и функционалност, съчетани с висококачествени материали. Превърнете своята градина или тераса в уютно и стилно място за релаксация и забавление с нашите перголи.

Пергола близнак

пергола близнак

Перголата близнак е уникална структура, състояща се от две перголи, които са поставени близо една до друга и обикновено са свързани по средата. Тази конфигурация създава естетически привлекателен и функционален дизайн.

Повече информация

Двойната пергола близнак е специален вид пергола, която се характеризира с наличието на две паралелни перголи, които са съединени и работят в синхрон. Тази конструкция създава впечатляващ визуален ефект и предоставя уникални възможности за функционалност и декорация във външното пространство.

Двойната пергола близнак предоставя по-голямо покритие и сянка, тъй като включва две перголи, които работят заедно. Това е особено полезно при създаването на големи открити пространства, където се изисква широко покритие от слънце или дъжд. В зависимост от предпочитанията и изискванията, перголите близнак могат да бъдат проектирани с различни материали и дизайни, които отговарят на индивидуалните предпочитания на клиента.

Допълнително, двойната пергола близнак предоставя възможност за индивидуално регулиране на всяка пергола. Това означава, че можете да променяте позицията на перголите според вашите нужди и предпочитания. Например, ако искате повече слънчева светлина в една зона, можете да отворите едната пергола, докато другата остава затворена за създаване на сянка. Това ви дава гъвкавост и контрол върху атмосферата и условията под перголата.

Двойната пергола близнак съчетава естетика, функционалност и удобство в едно. Тя предлага не само защита от слънце и дъжд, но и възможности за декорация и персонализация на външното пространство. Независимо дали търсите уютна сянка за отдих или желаете да създадете стилно пространство за забавления с приятели и семейство, двойната пергола близнак е впечатляващ и практичен избор за обогатяване на вашия открит живот.

Висяща Пергола

висяща пергола

Висящата пергола е иновативна и елегантна структура, която се отличава със своя уникален дизайн. Тя се монтира на стена или друга подходяща конструкция и създава покрив над областта под нея.

Повече информация

Висящата пергола е елегантна и функционална конструкция, която предоставя изискано и практично пространство за отдих и забавления на открито. Тази пергола се отличава със своя уникален дизайн, при който покривът е поддържан от стълбове или стойки, които са поставени настрана, а не непосредствено над пространството под перголата.

Висящата пергола предлага няколко предимства и възможности:

Максимално пространство за използване: Благодарение на своята конструкция, висящата пергола осигурява максимално свободно пространство под покрива. Не съществуват никакви колони или препятствия, които биха ограничавали пространството или намалявали функционалността му. Това ви позволява да използвате перголата по ваше усмотрение – за обзавеждане на външен хол, дининг зона или дори за поставяне на външна кухня или бар.

Биоклиматична Пергола

биоклиматична алуминиева пергола

Биоклиматичната пергола е интелигентна и функционална структура, проектирана да се адаптира към различни климатични условия и предпочитания на потребителя. Тя е изградена от регулируеми ламели, които могат да се настроят, за да контролират сянката, пропускането на светлина и вентилацията.

Повече информация

Биоклиматичната пергола е иновативна и умна конструкция, разработена да предоставя оптимално комфортно и енергоефективно пространство на открито. Тя се отличава със своите регулируеми покривни ламели, които позволяват контрол върху проникването на слънчева светлина, топлина и въздушни потоци.

Ето някои от ключовите характеристики и предимства на биоклиматичните перголи:

Регулируеми ламели: Покривът на биоклиматичната пергола е съставен от редица регулируеми ламели, които могат да бъдат настроени в различни позиции. Това ви позволява да контролирате проникването на слънчева светлина и топлина, като регулирате наклона на ламелите спрямо слънцето. Можете да създадете сянка и пропускателност на светлина, което осигурява оптимални условия за отдих и комфорт под перголата.

Вентилация и въздушни потоци: Регулируемите ламели на биоклиматичната пергола също позволяват регулиране на въздушните потоци. Можете да настроите ламелите, за да създадете естествена вентилация и циркулация на въздуха под перголата, което е особено полезно по време на горещи летни дни. Това помага да се осигури по-приятна и комфортна среда под перголата, без да се използва излишна енергия за охлаждане.

Защита от дъжд и влага: Биоклиматичните перголи са създадени да предоставят защита от дъжд и влага. Когато ламелите са затворени, покривът става водоустойчив, предпазвайки пространството под перголата от намокряне. Това ви позволява да наслаждавате на външното пространство дори по време на леки дъждове.

Енергоефективност: Биоклиматичните перголи са проектирани да бъдат енергоефективни. Регулирането на ламелите ви позволява да контролирате количеството слънчева светлина и топлина, което попада във вътрешността на пространството под перголата. Това може да намали зависимостта от изкуствено осветление и охлаждане, осигурявайки по-устойчиво и енергоспестяващо решение за външното пространство.

Биоклиматичната пергола е интелигентно и функционално решение за усъвършенстване на вашия открит живот. Тя комбинира комфорт, контрол върху околната среда и естетика, предоставяйки ви уникално пространство за отдих и забавления на открито.

Пергола от Дърво

пергола от дърво

Дървената пергола е естетически привлекателна структура, изградена от дървени материали като дървени балкони или колони, вързани с подпорни балкони. Тя предоставя уютно и естествено пространство на открито, като същевременно добавя шарм и топлина към градината или терасата.

Дървената пергола е естетически привлекателна структура, изградена от дървени материали като дървени балкони или колони, вързани с подпорни балкони. Тя предоставя уютно и естествено пространство на открито, като същевременно добавя привлекателност и топлина към градината или терасата.

Повече информация

Дървената пергола е пергола, изградена от дървени материали като основна конструкция. Тя е популярен избор за създаване на уютно и естествено излъчване във външното пространство. Ето някои от основните характеристики и предимства на дървените перголи:

Естетическа привлекателност: Дървото е естествен и топъл материал, който придава природен и автентичен вид на перголата. Дървената пергола добавя шарм и естетическа привлекателност към всяко външно пространство и се вписва перфектно в градини, дворове и тераси. Освен това, дървото позволява широка гама от дизайнерски възможности и може да се изработи в различни стилове и финиши, откривайки безкрайни възможности за персонализация.

Естествен материал: Дървената пергола е изработена от естествен материал, който създава приятна и топла атмосфера във външното пространство. Това е особено полезно, ако търсите природен и органичен вид на вашата пергола. Дървото може да се допълни с растения, цветя и плетени аксесоари, за да се създаде по-богат и живописен облик на пространството.

Природна изолация: Дървото предлага природна изолация, като помага да се създаде комфортно и топло пространство под перголата. В зависимост от видовете дърво, които се използват, дървената пергола може да осигури добра термична изолация, което помага за запазване на приятна температура под покрива дори по време на горещи или студени периоди.

Дълготрайност: С правилна поддръжка и редовно обслужване, дървената пергола може да бъде изключително дълготрайна и устойчива на различни условия на околната среда. Добре обработените и защитени със специални покрития дървени материали могат да издържат на влиянието на влага, насекоми и UV лъчи, осигурявайки дългогодишна употреба и красота.

Преди да изберете дървена пергола, е важно да се обърне внимание на поддръжката й. Дървото изисква периодична проверка, почистване и подновяване на защитния слой, за да се запази неговата естетика и издръжливост.

Пергола за Ресторант

Перголата за ресторант е специално проектирана структура, предназначена да подобри и разшири пространството на открито на ресторантите. Тя предоставя комфортна област за гости, като предлага сянка и защита от слънцето, дъжда и други метеорологични условия.

Повече информация

Перголата за ресторант е прекрасно допълнение към външното пространство на заведението ви, предоставяйки комфорт и уют на вашите гости, докато се наслаждават на храната и атмосферата. Ето някои фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на пергола за ресторант:

Размер и капацитет: При избора на пергола за ресторант е важно да се вземе предвид нужният размер и капацитет. Перголата трябва да бъде достатъчно голяма, за да побере нужния брой маси и столове, като осигурява достатъчно пространство за комфортно обслужване на гостите ви.

Материали: Изборът на подходящи материали за перголата е от съществено значение. В зависимост от стиловите предпочитания и бюджета на ресторанта, можете да изберете между дървена, алуминиева, стоманена или комбинирана конструкция. Важно е да се обърне внимание и на избора на покрития, които да осигурят нужната защита от слънце, дъжд и вятър.

Регулируеми функции: Ресторантската пергола може да се обогати с регулируеми функции, които предоставят гъвкавост и контрол върху условията под перголата. Регулируемите покриви или ламели позволяват на гостите да променят пропускането на светлина и сянката според предпочитанията им, като се създават комфортни условия през цялата година.

Естетика и брандинг: Ресторантската пергола трябва да бъде съобразена с естетиката и брандинга на вашето заведение. Изберете цветова гама и дизайн, които се хармонизират с интериора и общата визия на ресторанта. При желание, можете да добавите логото или името на ресторанта си на перголата, за да подчертаете бранда и да го направите разпознаваем.

Осветление и отопление: При ресторантската пергола може да се включи и осветление и отопление, което позволява продължаване на обслужването и по-късно вечерно време или по време на по-студени сезони. Изберете подходящи осветителни тела и системи за отопление, които да осигурят комфорт и уют на гостите ви.

Всички тези фактори трябва да бъдат внимателно разгледани и преценени, когато избирате пергола за ресторанта си. Професионалните производители и доставчици на перголи могат да ви помогнат със съвети и решения, които са най-подходящи за вашия ресторант и вашия бизнес.

Пергола за градина

Перголата за градина е прекрасно допълнение към външното пространство на вашата градина. Тя предоставя уютна и комфортна област за отдих и релаксация на открито. Перголата за градина може да бъде изградена от различни материали като дърво, алуминий или метал, и предлага сянка, защита от слънцето и визуална естетика.

Повече информация

Перголата за градината е прекрасен акцент, който ще преобрази вашето външно пространство и ще създаде комфортно и уютно място за релаксация и забавления. Тук са някои фактори, които следва да се вземат предвид при избора на пергола за градината:

Размер и дизайн: Измерете вашия градински парцел и определете колко голяма пергола ви е необходима. Разгледайте различните размери и форми на перголите, за да намерите такава, която най-добре отговаря на вашите нужди и стил на градината. В зависимост от размера на градината и наличното пространство, можете да изберете между свободностояща пергола или такава, която може да се прикрепи към стена или сграда.

Материали: Изборът на правилния материал за перголата е важен за нейната издръжливост и визуален ефект. Дърво е естествен и топъл материал, който допринася за природен вид на градината. Алуминий е лек и устойчив на корозия материал, който изисква по-малко поддръжка. Комбинацията от дърво и метал е също популярна, като комбинира естетика и здравина.

Покрития: Разгледайте различни опции за покритие на перголата. Тъканни покрития като маркучи или мрежи могат да предложат дифузно осветление и сянка. Ако търсите пълна защита от слънцето и дъжда, водоустойчиви материали като поликарбонат или алуминиеви ламели са подходящ избор.

Растения и декорация: Перголата може да бъде използвана като опора за различни растения като винове, рози или декоративни лози. Растенията могат да добавят зеленина, цвят и аромат в градината, допълвайки естетиката на перголата. Декоративни елементи като светлини, външни завивки или градински мебели могат също да се добавят, за да се създаде уютна обстановка.

Поддръжка: Има различни нива на поддръжка, свързани с различните материали и покрития на перголата. Вземете предвид времето, което ще отделите за почистване и поддръжка на перголата.

Имате трудности с избора?

често задавани въпроси

Какво е пергола?

Перголата е архитектурна конструкция, която се използва за създаване на открити пространства със сянка и защита от слънцето. Тя обикновено се състои от стълбове или стълбова система, която поддържа покривна структура. Покривът на перголата може да бъде изграден от различни материали, включително дърво, метал, алуминий или поликарбонатни панели.

Перголата служи за създаване на уютни и функционални пространства на открито, като градини, дворове, тераси, ресторанти, хотели и други обекти. Тя предоставя сянка, което помага да се предпазите от слънчевите лъчи и високите температури през лятото. Перголата също така предлага и защита от непредвидени външни елементи, като дъжд, листа, птици и др.

Трябва ли да имаме основа, на която да бъде монтирана перголата?

Да, за поставянето и монтажа на перголата е необходима основа или подложка, на която тя да бъде здраво закрепена. Това е важна стъпка, която осигурява стабилност и сигурност на перголата.

Основата за перголата може да бъде различна, в зависимост от конкретните условия и предпочитания. Ето някои от възможните опции за основа на перголата:

  1. Бетонна основа: Това е най-често използваната основа за перголи. Излива се бетонна плоча или фундамент, върху която се монтира перголата. Бетонът осигурява здравина и стабилност на конструкцията.
  2. Дървена основа: Ако желаете да запазите естетиката на дървото, можете да изградите дървена основа за перголата. Използват се дървени стълбове и балки, които се вграждат в земята или се закрепват за други стабилни структури.
  3. Метална основа: Металните стълбове или рамки могат да се използват за монтиране на перголата. Те осигуряват здравина и издръжливост на конструкцията и могат да бъдат закрепени за земята или друга подложка.
  4. Плочи или павета: В зависимост от типа на подложката, може да се използват плочи или павета като основа за перголата. Те могат да бъдат заложени право върху земята или фиксирани върху бетон или друга стабилна повърхност.

Важно е да се обърне внимание на качеството на основата и правилния монтаж, за да се осигури дълготрайност и стабилност на перголата. Препоръчително е да се консултирате с професионалисти или специалисти в областта, които да ви насочат и помогнат при избора и монтажа на основата за перголата.

Извършвате ли монтажи на Перголи в Пловдив и Благоевград?

Хоумпласт Инженеринг извършваме монтажи на перголи в градовете Пловдив и Благоевград. Разполагаме с опитен екип от специалисти, които ще извършат монтажа на перголата ви професионално и качествено.

Нашата услуга включва вземане на точни размери, изготвяне на оферта, сключване на договор и извършване на монтажа на перголата. Гарантираме ви внимание към детайлите, качество на изпълнение и спазване на сроковете.

Ако имате интерес и желаете да поръчате монтаж на пергола в Пловдив или Благоевград, моля, свържете се с нас чрез нашия уебсайт или контактната форма. Нашите консултанти ще се свържат с вас, за да уточним всички подробности и да започнем работата по вашия проект.

Имам ресторант и ми трябва безпрофилно остъкляване. Предлагате ли остъкляване на пергола?

Да, предлагаме безпрофилно остъкляване на перголи, което е изключително подходящо за ресторанти и други търговски пространства. Този тип остъкляване е отличен избор, тъй като предлага непрекъснато видимост и позволява на вашите клиенти да се наслаждават на вида, без да бъдат изложени на времето.

Безпрофилното остъкляване също така предлага допълнителна защита от вятър и дъжд, което го прави идеален за използване в перголи. Това ще ви позволи да използвате вашата открита зона през цялата година, независимо от времето.

Моля, свържете се с нас, за да обсъдим вашите конкретни нужди и как можем да ви помогнем да подобрите възможностите на вашия ресторант. Нашите експерти са на разположение да ви предложат решения, които да отговарят на вашите специфични изисквания.

Монтирате ли дървени перголи за тераса в София?

Да, ние извършваме монтаж на дървени перголи за тераси в град София. Нашата компания разполага със специалисти, които имат опит в монтажа на дървени перголи и са запознати със специфичностите на работата с този материал.

Когато става въпрос за монтаж на дървена пергола за тераса, ние предлагаме пълна услуга, която включва вземане на точни размери, проектиране и изработка на перголата, съгласно вашите предпочитания и нужди. След това, нашите специалисти ще извършат монтажа на перголата върху вашата тераса, съобразявайки се с всички необходими стъпки за осигуряване на стабилност и издръжливост.

Ако имате интерес и желаете да поръчате монтаж на дървена пергола за тераса си в София, моля, свържете се с нас чрез нашия уебсайт или контактната форма. Нашите представители ще ви предоставят допълнителна информация, ще обсъдят вашите идеи и ще ви помогнат да реализирате проекта си за пергола на терасата.

Каква гаранция предлагате?

Ние предлагаме гаранция на нашите продукти и услуги, което осигурява спокойствие и увереност на нашите клиенти. Точната продължителност и условия на гаранцията могат да варират в зависимост от конкретния продукт или услуга, която сте закупили.

Обикновено нашата гаранция покрива производствени дефекти и неправилна работа на продуктите, които предлагаме. Дадените срокове на гаранцията могат да бъдат различни в зависимост от вид продукт и производител. За подробности относно конкретния продукт или услуга, моля, свържете се с нас за информация относно условията на гаранцията.

Важно е да се отбележи, че гаранцията не покрива повреди, причинени от неправилна употреба, небрежност, неправилна инсталация или други условия, които не са в съответствие с препоръките за поддръжка. В случай на повреда или въпроси относно гаранцията, препоръчваме да се свържете с нас, за да предоставим подходяща помощ и решение на проблема

Мога ли да остъкля автоматизирана пергола?

Да, може да монтирате безпрофилно остъкляване на Пергола. Остъкляването на перголата може да добави допълнителна функционалност и комфорт към пространството под нея. По този начин можете да създадете закрито или полузакрито пространство, което предлага защита от вятър, дъжд и други външни елементи, докато в същото време запазва прозрачността и светлината.

Перголата има ли осветление?

Да, перголата може да бъде оборудвана с осветление, което допълнително подобрява функционалността и визуалния аспект на пространството под нея. Вграденото осветление в перголата може да осигури допълнителна светлина и атмосфера, което ви позволява да насладите на откритото пространство през вечерта или в по-затъмнени условия.

Вградено LED осветление: LED светлините са много популярни за осветление на перголи. Те са енергоефективни, дълготрайни и предлагат разнообразни цветови възможности. LED ленти или спотове могат да бъдат вградени в конструкцията на перголата или монтирани на рамката или стълбовете, за да осветят пространството под нея.