ОСТЪКЛЯВАНЕ НА БАЛКОНИ И ЗАВЕДЕНИЯ

Остъкляване на тераса

Хоумпласт Инженеринг предлага професионални услуги за остъкляване на Перголи, Навеси и тераси, които включват проектиране, изработка и монтаж. Остъкляване на балкони София както и Остъкляване за заведения Пловдив. В бата града фирмата разполага със складова база и шоуруми. За повече информация, предложения или запитвания, моля, свържете се с нас. Ние сме тук, за да ви помогнем да превърнете вашата тераса в пространство, което можете да използвате през цялата година.

остъкляване на зимна градина
безпрофилно остъкляване
Повече информация

Безпрофилното остъкляване на перголи, зимни градини, тераси и балкони е модерно и функционално решение, което предоставя непрекъснат и прозрачен изглед към външната среда. Ето някои допълнителни информации за безпрофилното остъкляване:

Безпрепятствен изглед: Безпрофилното остъкляване използва минимален брой рамки или профили, което създава безпрепятствен изглед и максимална прозрачност. Това ви позволява да се наслаждавате на панорамни гледки и да създадете усещане за простор във вашия външен простор.

Защита от елементите: Безпрофилното остъкляване осигурява ефективна защита от вятър, дъжд и други метеорологични условия. То предпазва вашия външен простор от неблагоприятните елементи и ви позволява да го използвате през цялата година.

Регулируемост и гъвкавост: Безпрофилното остъкляване предлага възможност за регулиране на отделните панели, което ви позволява да контролирате протичането на въздух и светлина. Можете да отваряте и затваряте панелите според вашите нужди и предпочитания.

Дълготрайност и ниско поддръжка: Безпрофилното остъкляване е изработено от висококачествени материали, които са здрави и устойчиви на влиянието на времето. То изисква минимална поддръжка и е лесно за почистване и поддържане в отлично състояние.

Хоумпласт Инженеринг предлага безпрофилно остъкляване за перголи, зимни градини, тераси и балкони, което е висококачествено и професионално. За повече информация, предложения или запитвания, моля, свържете се с нас. Ние сме тук, за да ви помогнем да създадете прекрасен и функционален външен простор с безпрофилно остъкляване.

Остъкляване със стъклена хармоника Пловдив

Безпрепятствено отваряне: Стъклената хармоника предлага плавно и безпрепятствено отваряне на пространството. Това ви позволява да контролирате степента на отваряне и да създавате различни комбинации от отворени и затворени секции според вашите нужди.

Повече информация

Стъклената хармоника е иновативна система за остъкляване, която предоставя елегантно и функционално решение за пространствата. Ето някои характеристики на стъклената хармоника:

Безпрепятствено отваряне: Стъклената хармоника предлага плавно и безпрепятствено отваряне на пространството. Това ви позволява да контролирате степента на отваряне и да създавате различни комбинации от отворени и затворени секции според вашите нужди.

Прозрачност и естетика: Стъклената хармоника предоставя впечатляваща прозрачност и позволява на светлината да прониква свободно в пространството. Това създава светла и въздушна атмосфера и осигурява визуална връзка с външната среда.

Гъвкавост на конфигурацията: Стъклената хармоника може да бъде конфигурирана по различни начини, включително с едностранно или двустранно отваряне, с възможност за сгъване или събиране на панелите в една или две посоки. Това ви позволява да адаптирате системата към конкретните изисквания и размери на пространството.

Защита и изолация: Стъклената хармоника е изработена от здраво и устойчиво стъкло, което осигурява защита от атмосферни влияния и намалява проникването на шум. Това ви позволява да се наслаждавате на спокойствие и комфорт във вътрешното пространство.

Лесна поддръжка и почистване: Стъклената хармоника е лесна за поддръжка и почистване. Панелите могат да се почистват с обикновени почистващи средства и кърпи, което прави поддръжката бърза и лесна.

Стъклената хармоника е привлекателно и функционално решение за остъкляване на различни пространства като тераси, балкони, зимни градини и други.

плъзгане гилотина

Максимална прозрачност: Вертикалните плъзгащи прозорци предоставят максимална прозрачност и ви позволяват да насладите на панорамния изглед и светлината от външната среда. Те са идеални, ако искате да запазите непрекъснатото визуално пространство и да се наслаждавате на изгледа от вашата тераса.

Повече информация

Остъкляването на тераса с вертикално плъзгащи прозорци е стилно и функционално решение, което ви позволява да преобразите вашата тераса в допълнително пространство за релаксация и забавление. Ето някои допълнителни информации за вертикалното плъзгащо остъкляване на тераса:

Максимална прозрачност: Вертикалните плъзгащи прозорци предоставят максимална прозрачност и ви позволяват да насладите на панорамния изглед и светлината от външната среда. Те са идеални, ако искате да запазите непрекъснатото визуално пространство и да се наслаждавате на изгледа от вашата тераса.

Гъвкави възможности за отваряне: Вертикалните плъзгащи прозорци могат да бъдат отваряни частично или напълно, в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Това ви позволява да регулирате вентилацията и да контролирате количеството на светлината, която прониква във вътрешното пространство.

Защита от атмосферни влияния: Вертикалното плъзгащо остъкляване предоставя защита от вятър, прах, дъжд и други атмосферни влияния. Това ви позволява да използвате вашата тераса през цялата година, без да се притеснявате от неблагоприятни метеорологични условия.

Лесно почистване и поддръжка: Вертикалните плъзгащи прозорци са лесни за почистване и поддръжка. Можете лесно да достигнете до външната страна на стъклото, като го измийте и почистите от прах и замърсявания.

Естетика и стил: Вертикалните плъзгащи прозорци предлагат съвременен и елегантен дизайн, който се вписва хармонично във всяко архитектурно решение. Те могат да бъдат персонализирани в различни цветове и финиши, за да отговарят на вашия стил и предпочитания.

Остъкляването на вашата тераса с вертикално плъзгащи прозорци е отличен начин да добавите функционалност и естетика на вашето открито пространство.

Алуминиево плъзгане

алуминиево плъзгане студен профил

Икономичност: Алуминиевото плъзгане със студен профил обикновено е по-икономично в сравнение с плъзгащите системи с топлоизолационни профили. Това го прави предпочитан избор за тези, които търсят баланс между качество и цена.

Поставят се пълнежи от единични стъкла с дебелина 8 мм, стъклопакети дебели 18 мм или 24 мм, и термопанели;

Избор на цвят по каталог на RAL за алуминиевите профили и боядисване в дървесни декори;

Повече информация

Алуминиевото плъзгане със студен профил се отнася до използването на алуминиеви профили, които се произвеждат от алуминии без термо-мост.Ето някои характеристики на алуминиевото плъзгане със студен профил:

Икономичност: Алуминиевото плъзгане със студен профил обикновено е по-икономично в сравнение с плъзгащите системи с топлоизолационни профили. Това го прави предпочитан избор за тези, които търсят баланс между качество и цена.

Лекота и издръжливост: Алуминиевите профили са изключително леки, но същевременно издръжливи и устойчиви на външни влияния. Това ги прави подходящи за плъзгащи системи, където лекотата и простотата на монтажа са важни.

Дизайн и естетика: Алуминиевото плъзгане със студен профил предлага различни дизайнерски възможности, които съответстват на съвременния стил на архитектурата. Това включва различни външни цветове и отделни профили, които могат да бъдат персонализирани според предпочитанията на клиента.

Топлоизолация: Въпреки че алуминиевите профили със студен профил имат по-слаба топлоизолация в сравнение с топлоизолационните профили, все още могат да предложат прилична енергийна ефективност. Това може да бъде допълнително подобрено с използването на специални топлоизолационни разделители и други технически решения.

Лесна поддръжка: Алуминиевото плъзгане със студен профил е лесно за поддръжка и почистване. Алуминиевите профили могат да бъдат почистени с обикновени почистващи средства и кърпи.

Преди да изберете алуминиевото плъзгане със студен профил, е важно да се консултирате със специалист в областта, който ще ви помогне да вземете информирано решение въз основа на конкретните изисквания и предпочитания за вашето пространство.

Плъзгане с подвигане

плъзгане с повдигане

Възможност за изработка на големи размери – до 6,5 м ширина с максимален размер на крило 2,6 м височина:

Профил дърво – до 4 м
AL – до 3,1 м
Premidoor 88 mm бял цвят 2,9 м, фолиран 2,7 м
Premidoor 76 mm бял цвят 2,6 м, фолиран 2,4 м
Високи стойности на топлоизолация –
Uw 1.3 – 0.8 W/ m2K, в зависимост от вида на стъклопакета;
Възможности за монтаж – препоръчва се за витрина към градина на къщи (зимни и летни градини), заведения.

Плъзгането с повдигане HEBE-SCHIEBE (Hebe-Schiebetür в немски език) е техническа система за преместване на големи стъклени панели, основно използвана при прозорци и врати. Тази система комбинира движение на плъзгане и повдигане, позволявайки лесно отваряне и затваряне на стъклените панели с минимални усилия.

Повече информация

HEBE-SCHIEBE системата се състои от специална механична конструкция, която позволява на стъкления панел да бъде издърпан, завдигнат и плъзнат по хоризонтална плоскост. Това се постига чрез използване на водещи релси и ролки, които осигуряват гладко движение на стъкления панел. За отваряне и затваряне на панела се използват дръжки или механизми за дистанционно управление.

HEBE-SCHIEBE системата е особено подходяща за големи стъклени панели, които изискват голям отвор за достъп до външната среда или за свързване на вътрешни и външни пространства. Това може да бъде особено полезно за вили, летни къщи или комерсиални сгради с изглед или нужда от лесно преминаване между различни зони.

HEBE-SCHIEBE системата предлага предимства като отлична топлоизолация, висока звукоизолация и плавно движение на стъкления панел. Тя също така може да бъде комбинирана с различни видове стъкла, включително стъкло с намалена топлинна пропускливост или соларно контролиращи покрития, които подобряват енергийната ефективност и комфорта на сградата.

HEBE-SCHIEBE системата е широко използвана в съвременната архитектура и строителство, предоставяйки функционалност, естетика и високо качество на прозорци и врати с големи стъклени повърхности.

Паралелно плъзгане

паралелно плъзгане

Паралелното плъзгане е техника за отваряне и затваряне на прозорци или врати, която осигурява хоризонтално движение на стъкления панел по паралелни водещи релси. Тази техника се използва, когато е необходимо отваряне на прозорци или врати с големи размери или когато е желателно да се постигне максимално отваряне на проема.

Предимство е изработка в големи размери – ширина на крилото до 1.60 м и височина
до 2.40 м. Това позволява изработката на позиции, чиято отваряема част е с ширина до 3.20м;

Възможност за цветове по каталог, едно-странно или двустранно фолиране и боядис-ване по RAL

Високи стойности на топло изолация – Uw до 1.0 W/ m2K, в зависимост от избора на профил и стъклопакет;

Повече информация

Паралелното плъзгане се изпълнява чрез използване на специални плъзгащи механизми и водещи релси. Стъкленият панел е свързан с механизма и се плъзга хоризонтално, като остава винаги паралелен на началната позиция. При отваряне, панелът се измества встрани, запазвайки същата ориентация, като допуска голямо количество светлина и въздух в помещението.

Паралелното плъзгане предлага редица предимства. Това включва висока степен на комфорт и удобство при отваряне и затваряне на големи прозорци или врати. Освен това, техниката осигурява ефективна вентилация и възможност за лесно почистване на стъкления панел. Паралелното плъзгане може да бъде комбинирано с различни видове стъкла, включително стъкло с намалена топлинна пропускливост или звукоизолационно стъкло, което подобрява енергийната ефективност и комфорта.

Тази техника за плъзгане се използва в различни архитектурни проекти и приложения, като резиденциални сгради, хотели, офиси и комерсиални обекти. Паралелното плъзгане е популярно решение за създаване на големи отвори, които свързват вътрешните и външните пространства, осигурявайки естетика, функционалност и високо качество на прозорци и врати.

Имате трудности с избора?

често задавани въпроси

Каква е разликата между безпрофилно остъкляване и това с ПВЦ Дограма?

Разликата между безпрофилното остъкляване и ПВЦ дограмата е свързана с материала и дизайна на системите за остъкляване. Ето някои основни разлики между тях:

Материал: ПВЦ дограмата е изработена от поливинилхлорид (PVC), който е пластмасов материал, познат със своите топлоизолационни свойства и издръжливост. Безпрофилното остъкляване, от друга страна, използва стъкло и алуминиеви или други минималистични профили за да предостави безрамков дизайн и по-голяма прозрачност.

Дизайн и визуален ефект: ПВЦ дограмата има видими рамки и профили, които придават по-традиционен и стандартен външен вид на прозорците и вратите. Безпрофилното остъкляване предлага безрамков дизайн, който предоставя по-голяма прозрачност и създава модерен и елегантен визуален ефект.

Топлоизолация и енергийна ефективност: ПВЦ дограмата е известна със своята отлична топлоизолация, която помага за запазване на топлината във вътрешното пространство. Безпрофилното остъкляване също може да предлага добра топлоизолация, но тук ролята на изолатора играе стъклото само по себе си.

Разнообразие от отварящи механизми: ПВЦ дограмата предлага различни възможности за отваряне, като плъзгащи, като отварящи се на външата страна или на вътрешната страна и др. Безпрофилното остъкляване обикновено използва прозорци, които се отварят напълно или се плъзгат встрани, като запазват безрамковата естетика.

Поддръжка и издръжливост: ПВЦ дограмата е издръжлива на влага, корозия и вредни въздействия от околната среда. Тя е лесна за почистване и изисква минимална поддръжка. Безпрофилното остъкляване също е издръжливо и лесно за поддръжка, като обикновено се използва в пространства, където е по-малко изложено на удари и натоварвания.

Изборът между безпрофилно остъкляване и ПВЦ дограма зависи от вашия вкус, предпочитания и конкретните изисквания на проекта.

Монтирате ли безпрофилно остъкляване в Пловдив и региона?

Имате късмет! Нашата фирма предлага своите услуги не само в един, а в няколко града и региона. Радваме се да ви информираме, че работим в следните градове и техните околности:

  • Пловдив и региона
  • София и региона
  • Кюстендил и региона
  • Благоевград и региона
  • Сандански и региона

Без значение от това къде се намирате, можем да ви предоставим нашите услуги за безпрофилно остъкляване с високо качество и професионализъм. Нашите експерти са готови да ви помогнат с проектирането, изработката и монтажа на безпрофилното остъкляване във вашия дом или бизнес обект.

За повече информация и запитвания, моля, свържете се с нас и ще се радваме да ви помогнем.

Каква гаранция предлагате?

Типичните гаранции за безпрофилните плъзгащи системи включват:

Гаранция за качество: Това е основната гаранция, която покрива дефекти в материалите и изработката на системата. Тя обикновено важи за определен период от време, като 5, 10 или повече години.

Гаранция за функционалност: Тази гаранция осигурява, че безпрофилните плъзгащи системи ще функционират правилно и безпроблемно за определен период от време. Тя може да включва гаранция за правилното отваряне и затваряне на прозорците, работата на плъзгащите механизми и други функционални аспекти.

Гаранция за стъклото: Това е специфична гаранция, която покрива стъклените панели в безпрофилната система. Тя може да включва гаранция против пробиване на стъклото или дефекти в стъклените панели.