kak-da-izmerim-prozortsite-saveti

Трябва да се има предвид, че професионален консултант ще бъде отговорен за вземането на точните измервания, за да направи окончателна производствена поръчка. Въпреки това мерките, които ще предприемем, ще послужат като основа за искане на приблизителен бюджет и определяне на нуждите на новите прозорци.

Трябва да изясним няколко понятия, за да се запознаем с прозореца и да можем да измерваме по-точно.

Светлия отвор: това е, което ще измерваме. Това е свободното пространство, в което е инсталиран прозорецът.

Рамка на прозореца е част, която е прикрепена към стената и се фиксира в него.

Крила на прозореца: това е частта, която се отваря от прозореца и която е обединена от пантите към рамката. Има фиксирани крила и движещи се крила и двуосово отваряеми крила.

Сега, за да измерите прозореца, ви съветваме да използвате ролетка. Поставете началото на измервателния уред, колкото е възможно по-право, от края на рамката до края на обратната рамка.

За по-голяма точност на измерването вземете три хоризонтални и три вертикални измервания, както е показано на снимките по-долу, и разгледайте по-малкото от 3 валидни, като намалите приблизително 10 мм.

И накрая, ако искате да определите общата дълбочина на прозореца, измерете дълбочината отвън и я добавете към вътрешната дълбочина. Имайте предвид, че ще трябва да добавите няколко милиметра или сантиметра, които съответстват на стъклата (дебелина между 3 мм и 5 мм) плюс камерите, които може да имате.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
×
Позвъни
Адрес