дървени щори

Уют и топлина: Дървените щори като ключ към уютната обстановка в дома ви

Дървените щори са перфектното допълнение към вашия дом, което създава уютна и топла обстановка. Тяхната естествена текстура и оттенъци придават природна красота на интериора. С помощта на дървените щори можете да контролирате проникването на светлина и поверителността във всяка стая. Те създават приятна атмосфера на спокойствие и комфорт, като придават усещане за пълнота и приближаване до природата. Дървените щори са не само стилно декоративно решение, но и практичен избор, който ще подчертае вашата индивидуалност и ще придаде уютност на всеки дом.

Дървото за естетика и функционалност: Изберете дървени щори за стил и контрол на светлината

Дървени хоризонтални щори

Дървените щори са отличен избор, ако търсите стил и контрол на светлината във вашето пространство. Техните естествени оттенъци и текстура придават елегантност и топлина на интериора. Можете да изберете от различни видове дървесина, които ще отговарят на вашия предпочитан стил – от класически до съвременен.

Издигнете стандартите си: Декорирайте с дървени щори за елегантна и стилна визия на прозорците
Повече информация

Дървените щори са снабдени със закрепващи ленти или ламели, които ви позволяват да регулирате количеството светлина, което прониква в стаята. Това ви дава пълна свобода да създавате желаната атмосфера и да контролирате интимността и приватността в пространството.

В допълнение, дървените щори предлагат и топло- и звукоизолационни свойства. Те могат да намалят проникването на студен въздух през прозорците през зимата и да предпазят от прегряване през лятото. Също така, те могат да намалят нежеланите шумове от външната среда, което ви дава по-спокойна и комфортна обстановка в дома ви.

Избирането на дървени щори ви дава възможност да съчетаете стил, естетика и практичност, като създавате уютно и функционално пространство във вашата домашна среда.

Имате трудности с избора?

често задавани въпроси

Какво е дървена щора?

Дървената хоризонтална щора е вид прозоречно покритие, изработено от дърво, което се характеризира със своите хоризонтални ламели. Тези ламели са прикрепени една до друга и могат да се въртят, накланят или повдигат, за да контролират количеството на светлината, което прониква в стаята, и за да осигурят необходимата приватност. Дървените хоризонтални щори предлагат естетически изискан вид, като добавят топлина и природна красота към интериора на дома. Дървените хоризонтални щори са популярен избор поради своята способност да съчетават естетика, контрол върху светлината и приватността, както и възможността да се вписват в различни стилове на интериора.

Съществува ли риск от изкривяване на дървените щори?

При монтаж на дървени щори в помещение с висока влажност, съществува риск от изкривяване и/или напукване на ламелите. Дървото е естествен материал, който реагира на околната влажност. Високата влажност може да причини намокряне и прекомерно натрупване на влага във вътрешността на дървото. Това може да доведе до изкривяване, деформации или дори напукване на ламелите.

Препоръчително е също да поддържате подходящо ниво на влажност в помещението, за да намалите влагата, с което ще се намали риска от повреди.

Винаги е добре да се консултирате с професионалисти или производителя на дървените щори, които ще ви предоставят конкретни насоки за поддръжка и предпазни мерки при монтаж в помещения с висока влажност.

Съществува ли риск от избеляване на дървените щори?

Дървените щори могат да избеляват при продължителна експозиция на слънчева светлина. Избеляването на дървото е природен процес, който се дължи на влиянието на UV лъчите. При изложение на силна слънчева светлина, външни дървени щори могат да изгубят цвета си и да придобият по-светъл оттенък.

Важно е да отбележим, че дори с предпазни мерки и поддръжка, някои промени в цвета на дървото с течение на времето са нормални. Това обикновено се приема като част от естетиката и характера на дървото.

Какво е важно да съобразим при монтажа на дървени щори?
  • Ламелите са от естествена дървесина и са по-тежки спрямо алуминиевите щори. Ориентировъчно тегло:

25 мм – 2,3 кг/кв.м.

50 мм – 4 кг/кв.м.

 

  • Височината на щората в събрано състояние е:

(височина на щората (в см) делено на 7,3) + 6 см