BEZOPASTNOST NA DETSA PRI BLIZOST DO PROZORTSI
eksperta vi savetva za vanshni shtori i komarnitsi

БЕЗОПАСНОСТ НА ДЕЦА ПРИ БЛИЗОСТ ДО ПРОЗОРЦИТЕ

Идването на нов член в нашето семейство е един от най-радостните моменти в живота ни. Те запълват дома с усмивки и игри… докато се усетим идва момента, в които те започват да откриват света като стават изключително любопитни и разглеждат всичко наоколо. Това налага създаването на безопасност на деца при близост до прозорците. Когато бебчето започне да пълзи е изключително важно да направим някои промени на сигурността в нашият дома, за да запазим сигурността. Трябва да обезопасим всичко за да нямаме никакви притеснения. Покриваме ъглите и ръбовете на мебелите, обезопасяваме щепселите, затваряме чекмеджетата, защитаваме стълбите…….

Да сме навсякъде и да гледаме с хиляда очи е трудна задача дори за супер героите.

Сега ще ви дадем няколко съвета, за да защитим опасния „изход към света“, който изглежда толкова интересен за неспокойно и любопитното дете, ПРОЗОРЕЦА.

  1. Безопасност на деца и какви предпазни мерки за обезопасявена на прозорците за създаване на безопасна среда за нашите деца.

Има много елементи за блокиране на прозорци, независимо дали са заключващ механизъм, с който да заключим прозореца. Може да използвате дръжките на РОЛПЛАСТ, в които има тези механизми. Също така дръжките предлагат и функция за блокиране на влизането от вън на крадци или ограничители на отварянето. Няколко полезни функции от РОЛПЛАСТ. Тези ограничители предотвратяват отварянето на прозореца до мястото, където би било опасно за да не последва удар на бебчето, независимо дали прозорците са хоризонтални, вертикални или прозорци с накланяне.

Чрез тези системи не позволяваме на децата ни да отварят прозорците сами.

2. Защитни мрежи или решетки

Можете да покриете прозорците, тераси, балкони … но те не са много полезни, когато прозорецът трябва да остане отворен, без да блокира видимостта или да влиза светлина.

Материалите за мрежата могат да бъдат от класическия полиетилен , до по-обикновения найлон (полупрозрачен, с който минимизирате визуалното въздействие).

Друг вариант е поставянето на решетки от външната страна на прозореца, чиято функция помага на нежеланото навлизане на хора извън нашия дом. Има и решетки, които ограничават отварянето на прозореца и са много полезни за защита на изхода на детето отвън.

zashtitna do prozortsi

3. Инсталиране на защитни прозорци в новите прозорци.

Стъклата на прозорците са основна част от безопасността им. Стъклата са изключително важни за прозорците да се избегнат злополуки с нашите деца. Стъклата, като цяло, са по-крехки елементи, те могат да бъдат счупени, когато получат удар, или падане на обект, или нежелан удар.

Проблемът е, когато има счупване в стъклото, което може да доведе до срязване. Понастоящем има различни предпазни стъкла, които минимизират ефекта от прекъсване:

Закалени стъкла . Те предлагат добра механична устойчивост и в случай на въздействие се счупват на стотици малки парчета, като по този начин намаляват до минимум щетите. Това са очилата, които се използват в луните на колите.

Ламинирани стъкла . В случай на счупване, стъклото остава прикрепено и залепено към тънък вътрешен слой от PVB бутирал, за да се предотврати откъсването на остри парчета. Освен че защитават физическата ни цялост, тези очила служат като защита срещу умишлени атаки.

Тези 4 съвета са от съществено значение, за да се избегнат проблеми с децата и прозорците на нашата къща. Но също така не забравяйте да приложите серия от съчетания, които могат да ви помогнат, като например: оставете щорите с малко пространство по-долу, обръщайте специално внимание на въздушните течения, които се грижат за затваряне на вратите, или за да държите най-малкия места, които са опасни за тях.

И най-важното: никога не оставяйте нашите малки без надзор на възрастен!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
×
Позвъни
Адрес